Składniki
- 1 kg łopatki końskiej
- 20 dag kiełbasy zwyczajnej
- 2 ogórki kwaszone
- cebula
- bulion mięsny
- 5 dag margaryny
- 1-2 łyżki mąki pszennej
- papryka
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania
Mięso oddzielić od kości, pokrajać na kawałki, osolić i oprószyć mąką. Na stopiony na patelni tłuszcz włożyć mięso, zrumienić. Przełożyć do rondelka, podlać wodą i dusić przez 10 minut. Kiełbasę obrać z osłonek, pokrajać w talarki, ogórki – w półplasterki. Dodać do mięsa i dusić, aż będzie miękkie. Ubytek wody uzupełniać stopniowo wrzącym bulionem. Podawać z ryżem na sypko, makaronem spaghetti lub kładzionymi kluskami i zestawem surówek.
Sprawdź inne przepisy na gulasze
- Mięso oddzielić od kości, pokrajać na spore kawałki. Rozgrzać na patelni smalec, włożyć mięso, zrumienić ze wszystkich stron. Przełożyć do […]
- Mięso oddzielić od kości, pokrajać na kawałki, osolić, oprószyć mąką. Rozgrzać tłuszcz na patelni, włożyć mięso, zrumienić ze wszystkich stron. […]
- Mięso oddzielić od kości, pokrajać na małe kawałki, oprószyć dokładnie mąką. Rozgrzać tłuszcz na patelni, włożyć mięso, zrumienić ze wszystkich […]