Składniki
- 40 dag polędwicy końskiej
- 4 żółtka
- 6 dag cebuli
- 5 dag musztardy
- 6 dag korniszonów
- 3 marynowane pieczarki
- łyżeczka musztardy
- 6 dag grzybów marynowanych
- 3 łyżki oliwy
- pieprz
- sól
Sposób przygotowania
Polędwicę oczyścić z błon, dwukrotnie przepuścić przez maszynkę, dodać drobno posiekaną cebulę, pieprz, sól i oliwę. Dobrze łyżką wyrobić. Na 4 talerzykach układać kopczyki z mięsa, robiąc w każdym zagłębienie, do środka którego wbić surowe żółtko. Przybrać posiekanymi grzybkami i korniszonami. Podawać z białym pieczywem.
Sprawdź inne przepisy na przystawki
- Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso trzykrotnie przepuścić przez maszynkę. Obraną cebule posiekać, korniszony i grzyby pokroić jak najdrobniej w […]
- Przygotować sos: połączyć sok cytrynowy z pomarańczowym, dodać, ciągle mieszając, oliwę, a następnie musztardę. Posiekaną natkę wymieszać z serem i […]
- Opłukane i osuszone mięso 3-krotnie przepuścić przez maszynkę, zmieniając siatkę od najgrubszej po bardzo drobną. Przyprawy wrzucić na patelnię, trzymać […]